*

Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sauna

Tärkein on itsenäinen isänmaa .. ja sauna.

Riittää. Lopettakaa jo se vauhkoaminen ja tehkää kuten minä, menkää saunaan itsenäinen Suomen kansa. Saunokaa niin maan perusteellisesti, olkaa hiljaa ja kuunnelkaa kiukaan huminaa. Hikoilkaa, vilvoitelkaa, korkatkaa kylmä olut (suomalaisomisteisen panimon). Ja sama uudestaan. Ja uudestaan. Saunassa sielu lepää, niin homon kuin heteron. Saunapalaa, suolaista. Nukkukaa hyvin. (älypuhelinrivitys)

Yötön yö ja Suomen lipun päivä

(Kirjoitus on julkaistu Suomalaisuuden liiton jäsenlehdessä kesäkuussa)

Hillityn arvokkaasti ja rauhallisin vedoin nousee Suomen lippu salkoon juhannusaattona. Juhannus on Suomen lipun päivä ja liputus aloitetaan jo aattoiltana. Suomen lipun ohella juhannukseen kuuluvat kauniit kansallispuvut ja lukuisat kulttuurihistorialliset perinteet. Euroopassa juhannusta vietettiin pitkään keskikesän juhlana, ennen kuin juhla sai kristillisen merkityksen noin 400-luvulla. Vielä 1800-luvulla maan itäosissa tätä hedelmällisyyden ja sadon juhlaa kutsuttiin Ukon juhlaksi.

Guggenheim hankaloittaa Keskustakirjaston rahoittamista


Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen vahvistaa keskustakirjastoinfossa (6.2.), että Suomen itsenäisyyden juhlavuoden päähankkeen eli Helsingin keskustakirjaston kokonaisbudjetista 96 miljoonasta eurosta puuttuu edelleen 16 miljoonaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä