Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Syrjäalueet

Hylättyjen Suomi - sivuraiteen ihmiset

Kesälomalla suomalainen puhuu!

Ihmiset ottivat yhteyttä, pysäyttivät kaupassa ja kipaisivat hihasta. Turistiin niitä ja näitä. Minä ”ulukopuolinen” lähinnä vain kuuntelin ja nyökkäilin sekä tein muistiinpanoja. Paikkakuntien ihmisillä oli kipeätä asiaa omista asioista. Myös puheluita tuli runsaasti. Niitä tuli useiden puolueiden kannattajilta ja aktiiveilta sekä ihan normaaleilta ihmisiltä. Useimmilla oli hätä – joko itsen tai läheisten puolesta.

Siteeraan ja lainaan tässä näitä ihmisiä muistiinmerkintöjen mukaan. 

Valtion talous kuntoon minuutissa

Tässä minuutin videoesimerkki, miten valtion talous saadaan noususuhdanteeseen, ja vielä samalla ihmisten sosiaalinen hyvinvointi kasvaa. 

Videolla listatut teemat:

- Yritystukien lakkauttaminen (en ole aiheesta vielä blogannut, mutta puhutaan 4-5 Mrd säästöstä)

- Myös yrittäjän tuominen perusturvan piiriin ja byrokratian karsiminen perustulolla

hallitus vie tuhkatkin pesästä syrjäseutujen lapsiperheiltä

Lapsilisää ja asuntolainojen korkovähennystä heikennetään! Lisäksi syrjäseuduilla työssäkäynti on entistä kalliimpaa johtuen edelleen nousevista autoilun kustannuksista ja työmatkan verovähennysoikeuden kaventumisesta. Samalla tieverkoston annetaan rapistua!

EU vaalit jakaa kansaa kahtia !

EU vaaleissa aktiivisimmin äänestävät pääkaupunkiseudun asukkaat ja mitä syrjemmäs Suomessa mennään sen alhaisemmaksi käy äänestysaktiivisuus.

Markkina-alueiden ulkopuolella elävät ihmiset ymmärtävät varsin hyvin, että EU ei koske heitä. Yksikään syrjäkylä, kun ei tarvitse EU:n vapaata pääomien, työvoiman, palvelujen sekä ihmisten liikkuvutta.

Mitä vähemmän nämä periaatteet ulottuu syrjäkyliin sen parempi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä