Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Taide- ja kulttuuriavustukset

Ehdokas, puhua vai eikö puhua kulttuurista?

Kun keskustelussa jyräävät työllisyys, sote ja velkaantuminen, kulttuuriasioista vaietaan liian usein. Niin käy siitä huolimatta, että kulttuuri on iso osa suomalaista arkea ja juhlaa. Tiesitkö, että teatterit keräävät enemmän katsojia kuin SM-liiga? Suosiosta huolimatta on selvää, että ilman tukijärjestelmää Suomessa ei ole rikasta, monipuolista ja saavutettavaa kulttuuritarjontaa. Ilman tukia et saisi palvelua kirjastosta tai maksaisit satoja euroja konsertin pääsylipusta.

Taiteen voima ja potentiaali

Haluan ottaa kantaa taiteen ja kulttuurin puolesta. Edustin puoluettani  Ääni taiteelle -vaalipaneelissa Turussa maaliskuun puolivälissä. Olen taiteilija itsekin ja näin ollen taiteen kanssa päivittäin tekemisissä. Taiteilijuus on vahva osa itseä ja omaa identiteettiä, koska siihen on kasvanut koko elämänsä. Se ei ole mikä tahansa ammatti.

Kulttuurirahoituksen tabut

Tänään Ylen Kultakuumeessa toistettiin jälleen vanhaa mantraa: ajatus yksityisen kulttuurirahoituksen kasvusta on kauhea uhka ja hätä. Ajatus on ilmeisesti se, että kansalaiset ovat väärä taho määrittämään mitä taidetta kansalaiset tarvitsevat. Jostain syystä puolueen jäsenkirjan omaava virkamies sen sijaan on virheetön rahoituksen hoitaja. En hyväksy tätä mallia.

Täkyjä tyrkyn

Helsingin kulttuuripolitiikassa askel ojasta allikkoon

Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan viime kokouksessa (9.12.2014) vihreät
esitti 30 000 euron lisäystä Ryhmäteatterin toiminta-avustukseen. Vastustin vihreiden  ja lautakunnan hyväksymää esitystä, koska siitä seuraa helsinkiläisten taiteilijoiden kansainvälisten matka-avustusten leikkaaminen vastaavalla summalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä