Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työllisyyspolitiikka

Kesko irtisanoo, jotta omistajat ja johto rikastuisivat

 

Kesko ilmoitti aloittavansa 1500 työntekijää koskevat YT-neuvottelut. Se uhkaa vähentää 190 henkilöä autokaupoistaan. Syyt ovat taloudelliset. Myynti ei ole tänä vuonna uusien autojen osalta kehittynyt positiivisesti, vaan uusien autojen rekisteröintimäärä on laskenut alkuvuoden aikana 12%, Keskon tiedotteen mukaan.

 

Happamia ovat Keskustan aktiivipihlajanmarjat

Keskusta on ajautumassa riitoihin muiden hallituspuolueiden kanssa niin sanotun aktiivimallin purkamisesta. SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät haluavat purkaa aktiivimallin mahdollisimman nopeasti. Keskusta vasta, kun mallin tilalle on luotu ”korvaavia toimenpiteitä”.

Ihmekös tuo.

Tärkeinta asiaa ei mainittu hallitussopimuksessa

 

Se tärkein asia on tietenkin se, että työikäisen väestön määrän väheneminen pitäisi pysäyttää, ja mielummin saada ainakin loivasti nousemaan

Nurinkurinen työllisyyspolitiikka

Suomen työllisyyspolitiikka tuntuu minun mielestäni aika nurinkuriselta. Koska byrokratia on sen verran monimutkaista, myönnettäkööt, että minulla voi olla jotain virheitä miten sitä olen ymmärtänyt.

Perussuomalaisten työllisyyspoliittinen oivallus

Perussuomalaisten kannatus oli tänään julkaistussa Helsingin Sanomien gallup-tutkimuksessa 15 prosenttia, mikä on kolmanneksi eniten kaikista puolueista. On mahdollista, että perussuomalaisten kannatus tästä vielä nousee vaalipäivään mennessä. Yksi syy tähän on se, että perussuomalaiset hahmottavat työmarkkinoiden todellisuuden paremmin kuin vihervasemmisto.

KD:n Maanselän hutera näennäisanalyysi perustulon vaikutuksista

KD:n brittimallista universal creditiä ajava puoluesihteeri ja eduskuntavaaliehdokas Asmo Maanselkä sortuu varsin huteraan analyysiin blogissaan pyrkiessään hyökkäämään perustulomallia vastaan. Hän esittää näennäisen vakuuttavia laskelmia etuisuuksista ja niiden vaikutuksista, joiden pohja on ottaen huomioon kokeilun laajuus ja erilaiset ryhmät varsin hutera.

Voimme tarkastella nykyistä työllisyysastetta työttömyysasteen kehityksen kautta

 

Jatkan Heikki Turusen linjalla tässä kinkunsulattelun ohessa: Esitän hieman toisenlaisen tarkastelun työttömyysasteen kehityksestä 2000 - 2017 vuosilta Suomea koskien.

En nyt kovin hurraisi nykyisellä Suomen 72 %:n työllisyysasteen luvulla. Vertaa tilannetta esimerkiksi naapurimaihimme.

Kuvassa esitetty työttömyysasteen prosentit pidemmän aikavälin tarkasteluna (vasen kuva tekstissä) ja sijoituksemme muihin maihin nähden (vaakapylväät oikealla).

Tehdään ajoissa, eikä vasta pakon edessä

En ryhdy luettelemaan kaikkia niitä työllisyystoimia, joita hallitus on tehnyt ja tekemässä tai edesauttanut, mutta listaan tähän joitain keskeisimpiä. Jokainen päätelköön tykönään onko tuo alla oleva toimenpiteiden lista pelkästään ihmisten kiusaamiseksi tarkoitettu? 
Vai olisiko sillä jokin muu ideologia tässä takana? Kyllä, nimenomaan- työllisyyden parantaminen. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä