Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalikeskustelu

Kylmä on kamreerin sydän

Katselin tässä vaalikeskustelua. Istuva presidentti näytti ymmärtävän aktiivimallia kovasti. Vaikkakin pehmentäen ja liudentaen kantaansa. Ja samalla kuitenkin ryhtyen hallituksen takuumieheksi.  Kapulakieltä ja kamreeripuhetta pukkaa...liirumlaarumia ja vingelskaa.

Ikävä juttu. Sydäntä puuttuu.

Ylen nettikapasiteettikö katkoi presidenttiehdokkaiden keskustelua ulkomailla?

Kun vähän myöhässä  menin Münchenin illassa katsomaan  Ylen presidenttiehdokaskeskustelua  torstaina,  ruutuun tuli ilmoitus  "Nähtävissä vain Suomessa".   Tekijöiden oikeuksiin liittyvä  blokeeraus  tuskin oli kyseessä.  Mutta ilmeisesti  tuo "Nähtävissä vain Suomessa"  tulee myös kapasiteetin ollessa  riittämätön.   

Ylen vaalikeskustelussa Soini ja Sipilä loistivat

Ylen torstai-iltaisessa puoluejohtajien vaalikeskustelussa Timo Soini ja Juha Sipilä esiintyivät asiakeskeisesti, rauhallisesti ja arvokkaasti. 

Erityisesti oli hienoa seurata Soinin esiintymistä. Räksyttävästä ja populistisesta sutkauttelijasta ei ollut tietoakaan. Myös Sipilän harjaantuneesta esiintymisestä heijastui pääministerin arvovalta, tyylikkyys ja vilpitön halu viedä uudistuksia eteenpäin.

Suuri vaalikeskustelu!

Mikään ei ole niin hauskaa kuin olla jonkin aikaa Amerikassa. Paitsi olla Amerikassa silloin, kun puhutaan paljon presidentinvaalista.

CNN-tv-kanava näyttää kohta ensimmäisen demokraattipuolueen esivaaliehdokkaiden keskustelun. Katsotaan nyt, ja varmasti sitä voi katsoa Suomessa ja kaikkialla, missä on internet- tai televisioyhteys. Mutta täällä paikan päällä katsominen on erityisen hauskaa. Odotukset uhkapelikaupunki Las Vegasissa järjestettävää keskustelua kohtaan ovat tajuttomat.

Paasikiven hybridisota

Keväällä 1949 perustettiin Natoa. Presidentti Juho Kusti Paasikivi kirjoitti päiväkirjaansa 30.3.1949:

Kehitysblogi: Puheenvuoron pelisäännöt eduskuntavaaleissa 2015

Kevään eduskuntavaalien ehdokaslistat ja -numerot vahvistetaan huomenna torstaina. Haluamme vielä lyhyesti käydä läpi Puheenvuoron vaaleihin liittyviä linjauksia, toimintoja ja ohjeita.

Eduskuntavaalien ehdokkaat on otettu Puheenvuorossa erityisesti huomioon tänä talvena ja keväänä.

Tätä kirjoittaessa Puheenvuorossa bloggaa yhteensä yli 550 ehdokkuudestaan ilmoittanutta henkilöä. Olemme koonneet kaikki ehdokasblogit etusivulla näkyvään Eduskuntavaalit 2015 –listaan.

Aikataulusta:

Oliko Olli Rehnin kiukkuilu hyvä veto keskustalta?

Äänestäjän näkökulmasta Helsingin yliopistolla järjestetyssä vaalipaneelissa oli mielenkiintoinen episodi, kun Olli Rehn marssi salista näyttävästi ulos lyhyen puheenvuoronsa päätteeksi (videopätkä tilanteesta). Hän olisi ilmeisesti halunnut olla tuuraamassa Juha Sipilää ja siihen ei annettu mahdollisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä