*

Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoluetuet

Puolueet, vallankäytön röyhkeät keinottelijat!

Olemme eläneet nyt kolmatta vuotta 'Suomi kuntoon' -teemalla organisoitua vallankäyttöä.

Vuonna 2015, vaalituloksensa mukaan, keskustan pääministerin valtikalla, suomalaista yhteiskuntaa on kunnostettu kaikkein heikoimmin pärjäävien alasajolla.

Uhkailulla on myös saatu ay -liikkeet ajamaan työläistensä hyväksyntä nolla -tuloratkaisuilla, sekä vähiten tienaava kuntahenkilöstö luopumaan lomarahoistaan.

Yhdenvertaisuutta, eikö?

Puoluetuet, veronmaksajien vapaata riistoa!

Puoluetukijärjestelmä otettiin käyttöön v. 1967 alusta. Joulukuun 14. pvä 1966 puoluetuesta äänestettiin ja kannatus 127 - 53 voitti. Puoluetukia ajoivat silloiset kansanrintamapuolueet SDP, Maalaisliitto ja SKDL.

Nykyisessä eduskunnassa olevat Perussuomalaiset vastustivat puoluetukia vuoteen 2010 saakka, jonka jälkeen, alettuaan saada kannatuksensa nousuun, peruivat (kadottivat) ehdotuksensa! (Lähde Wikipedia)

Puoluetukien määrä on vuosittain noin 36 miljoonaa, josta lehdistötuen osuus on puolet.

Kyllä kansa tietää ja kyllä kansa maksaa!

Puoluetuet - tarpeettomat valtion kulut!

Puoluetukijärjestelmä on aikansa elänyt. Valtion verorahoilla puolueet saavat tukia sen mukaan, kuinka monta kansanedustajaa eduskuntaan kansa on äänestänyt.

Viime vaaleissa 'jytkyn' saanut Perussuomalaiset = Timo Soini, säätiöivät pikimmiten rahat ja sijoittivat ne Helsingin Pohjois-Esplanadin arvokiinteistöön. On selvää, että ennakoitavuus tulevaan oli jo tuolloin olemassa. Uutta jytkyä tuskin tulee. Timohan on jo suunnitellut automatkaa mantelimaihin häviön tullen.

Kansan verorahoilla vaurastuvat puolueet on hyvä asettaa nyt tarkkailuun.

Keskusta syö yrittäjän leipää

Toreilla ja markkinoilla vaalityötään tekevät poliitikot ovat suututtaneet useat markkinoita kiertävät torikauppiaat. Puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat ja muu vaaliväki eivät ole ottaneet huomioon markkinoilla elantoaan ansaitsevia pienyrittäjiä, jotka yrittävät selviytyä hengissä jo muutoinkin tiukaksi käyneessä kilpailussa maamme toreilla ja turuilla. Tämä ilmiö on havaittu markkinamiesten mukaan jo monilla toreilla eripuolella Suomea, missä poliittiset ryhmät edustajineen jakavat ilmaiseksi äänien toivossa vaalikarjalle kahvia ja soppaa.

 

Puoluetuet puoliksi

Eduskunnassa puhutaan tänään talousasioista, paitsi puoluetuista. Puoluetuki on tabu poliittiselle eliitille. Tuosta huolimatta esimerkiksi perussuomalaisten nuorten puoluetuen ympärillä käyvä keskustelu on herättänyt  keskustelua puoluetuista. Suomessa veronmaksajat ovat maksaneet puoluetukea jo kohta 50 vuotta.

Puoluetuet, hunajapurkki ja demokratia

Päivän "hyvä" uutinen oli se, että puoluetukia leikataan 2Me, mutta tänä vuonna niitä tullaan maksamaan kuitenkin se jo päätetty 34Me. Me siis leikattiin, muttei ihan vielä. Uutisen mukaan: "Laaninen harmittelee, että päätöksen voimaanastumisaika on vielä auki.". No, oletettavasti leikkaus on siirretty ensi vuodelle... 

Puoluetuet vs vaalirahoitus

Vuosien saatossa meille on kehittynyt kaksi sääntökokoelmaa demokratian tukemiseksi taloudellisesti. Vaalirahoitus antaa mahdollisuuden ehdokkaiden ja puolueen tukemiseen syitä kyselemättä. Puoluetuki takaa että eduskunnassa istuvalla puolueella on varaa toimintansa ylläpitämiseen. Lisäksi puolueilla on käytössään tiedotus- ja viestintätuki, sekä nuorisojärjestöjen varoja, mutta ei keskitytä niihin nyt.

Puoluetukien säätiöittäminen korruptiota!

Suomalaiset puolueet ovat perustaneet säätiöitä, joiden avulla rahoittavat puoluetoimintaa. Säätiöihin raha tulee yleensä yksityiseltä sektorilta -yrityksistä.

Perussuomalaiset ovat suuren vaalivoiton jälkeen alkaneet säätiöittämään valtiolta saamiaan puoluetukia. Veronmaksajien rahaa siirretään pahan päivän varalle säätiöön, joka on irrallaan puoluekoneistosta, jolle rahat on myönnetty.

Kenen haltuun ja hyötyyn lopulta hankitut kiinteistöt jää on suuri kysymysmerkki ?

Toimisiko nettiäänestys puoluetukien jakamisessa?

Voisiko vaaleissa jaettava kampanjointituki toimia siten, että nykymallisten puoluetukien sijaan ehdokkaille ohjattaisiin rahaa netissä tapahtuvalla ennakkoäänestyksellä, jossa ainoastaan jaettaisiin siis nykyinen puoluetukien summa äänten mukaan ehdokkaille?

Edit: huom: puoluetuki ei ole kampanjointitukea, vaan tarkoitettu puolueen jokapäiväiseen toimintaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä