Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanomalehtien liitto

Kun tutkimus kompuroi ja pahasti

Sanomalehtien liitto oli teetättänyt tarkoitushakuisen tutkimuksen taannoin, jonka kysymysten asettelu ja sitä kautta tutkimuksen todistusvoima asettuu enemmän kuin kyseenalaiseksi. Ainoa positiivinen puoli tutkimuksessa oli se, että se kertoo ihmisten ennakkoluuloista ja ymmärtämättömyydestä jotain.

Alkaa luonnistua pikkuhiljaa

En ole muutaman vuoden aikana kirjoittanut aivan vähää mediakritiikkejä. Kritiikin kärki on kohdistunut a) sisältöön ja b) ilmaissyöttöön. 

Kritiikkini ydin kulkee sitä rataa, että median on pikku pakko alkaa tajuta se seikka, että ilmaiset nettisivut eivät ole mainos tilattavalle / ostettavalle sanomalehdelle ainakaan digiaikaan kasvaneelle sukupolvelle vaan levikkejä syövä kyy polvella. Fokus tietysti ensisijaisesti siinä materiaalissa, mistä lehti maksaa tekijöilleen.

Sanomalehtiliiton uusi mannekiini?

Benjamin Peltonen on Suomen mittakaavassa ennennäkemätön ilmiö. Poikabändin vokalistin näköinen nuori teinipoika Kaarinasta on saanut sukat pyörimään teinityttöjen jaloissa, ja hän on kerännyt sosiaalisessa mediassa, eritoten Instagrammissa, aivan hillittömän fanittajakunnan. Fanittajat seuraavat häntä joka liikkeessä kuin hai laivaa ja kyselevät neuvoja vähän mihin tahansa asiaan. Teinien suunnannäyttäjä niin sanoakseni. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä