Arto Luukkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Susanna Huovinen

Jyrkkä EI paperittomien terveysturismille

Me elämme taloudellisen taantuman aikoja, mikä onkin nyt selityksenä leikkauksille  ja säästöille myös sairaanhoidossa, kuten monessa muussakin. Vai onko sittenkään ihan kirjaimellisesti, jos peruspalveluministerin mielestä paperittomat ja ilman oleskelulupaa  maassa olevat tulisi hoitaa yhtälailla kuin Suomen kansalaiset. Eiköhän se ole jonkin etiikan mukaan itsestäänselvyys että äkillistä hoitoa vaativat tapaukset saavat ensiavun joka tapauksessa.

Omaishoidon kehittäminen ei etene. Hallitus tässäkin asiassa toimintakyvytön.

Kansallisen omaishoidon kehittämisohjelman esityksiä ja muutakaan omaishoitoon liittyvää lainsäädäntöä ei viedä eteenpäin tällä vaalikaudella, sillä peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) vastasi eduskunnassa tehtyyn kyselyyn, että "hallituksen ohjelmaan ei sisälly uuden omaishoidon tukea koskevan lainsäädännön tuominen eduskunnan käsittelyyn tällä vaalikaudella".

Translaki ei uudistukaan

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen uhkui uudistusintoa vuosi sitten. Hän asetti työryhmän miettimään uudistusta.

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) asettaa tänään perjantaina translain muutoksesta vastaavan työryhmän. Työryhmä aloittaa toimintansa saman tien.

Nykyistä translakia on arvosteltu eniten siitä, että se edellyttää transsukupuolisilta lisääntymiskyvyttömyyttä ennen kuin heidän sukupuolensa voidaan vahvistaa mieheksi tai naiseksi.

Omaishoito on viimeinkin saatava kuntoon

Olen jatkuvasti arvostellut valtiollista ja kunnallista päätöksentekoa laskutaidon puutteesta. Turhan usein asioita päätetään pelkän mututuntuman tai puutteellisten ja joskus jopa tarkoitushakuisten laskelmien perusteella. Ajankohtainen ja samalla mittakaavaltaan suurin mututuntumaan perustuva on hallituksen sote- ja kuntasekoilu.

Tämän yhteiskunnan ehkä suurin sosiaalinen epäkohta on omaishoitajien huono asema. Erittäin tärkeästä työstä maksetaan, jos maksetaan, minimaalinen korvaus ja jopa mielivaltaisin perustein. Usein maksu tyrmätään jopa kokonaan.

Kun hissi ei nouse vintille asti

Ministeritason ihmisiltä ja heidän työryhmiltään toivoisi rautaista ja kylmän viileää logiikkaa siitä, mikä on järkevää ja mikä ei. Päätökset pitäisi nimenomaan tehdä kylmien tosiasioiden valossa eikä antaa tunteilulle ja omille toiveille jalansijaa.

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) on esikuntinensa tehnyt niin uniikin typerän lakiehdotuksen, että sellaisenaan läpi mennessä se voi aivan hyvin saada palstatilaa ulkolaisissa julkaisuissa joissain Hullu maailma -tyyppisillä viihdepalstoilla. 

Perustuslaki ei ole muovailuvahaa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) lupasi Ylen Vaalien välissä: Kuntien kujanjuoksu
-lähetyksessä
(12.12.2013), että hallitus ei tule esittämään perustuslain
vastaisia esityksiä: ”Ei, me emme siis perustuslain vastaisia esityksiä tee”.

Sote-esitys: ongelmallinen lähes joka toiselle suomalaiselle

Sote-rintamalta kuuluu sekä hyviä että huonoja uutisia. Tarjoan uutisten jälkeen myös ratkaisuja.


Hyvät uutiset ensin.

Hallitus haluaa kumota perustuslain?

Torstain A-talk oli tylyä katseltavaa. Ministeri Susanna Huovinen hymyili ylimielisesti ja perusteli hallituksen sotehanketta. Tässä muutama huomio keskustelusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä